header 1200
Basis Workshop Fotografie

Heb je een mooie spiegelreflex camera en weet je niet hoe je nu die foto kunt maken die je wilt maken? Wel eens gehoord van dingen als sluitertijd, ISO en diafragma maar eigenlijk geen idee wat je daarmee kunt (of moet) doen? Doe je alles op de groene automatische stand en wil je nu eindelijk wel eens weten wat je doet en hoe je je camera echt in kan stellen? Volg dan de laagdrempelige Basis Workshop Fotografie die ik geef in een mooi natuurgebied (het bos, de heide, Soesterduinen of misschien wel een stadse omgeving).

We behandelen de basistheorie van fotografie en gaan vooral ook naar buiten om te oefenen. Je krijgt de basis aangeleerd waarmee je kunt oefenen. Alles in een informele sfeer en fijne omgeving. Naast de mooie aanwezige natuur waar we gebruik van kunnen maken om op te oefenen is er deze middag ook een model aanwezig.
In deze middagworkshop leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om een goed belichte foto te maken. Ik laat je kennismaken met de mogelijkheden van je spiegelreflex camera. Hoe werken diafragma, sluitertijd en ISO samen en hoe gebruik je dat in de M (Manueel) stand in de praktijk.

De workshop is voor de beginnende (hobby) fotograaf. Je hoeft nog niets van fotografie te weten. Technische voorkennis is niet nodig alleen enthousiasme. Wel moet je in het bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera (of systeemcamera) waarbij je het diafragma en sluitertijd handmatig kunt instellen. Weet je niet of je instellingen handmatig kunt instellen op je camera? Kijk dan even in de handleiding van je camera (en neem deze ook mee naar de workshop voor de zekerheid!).